Příspěvek na bydlení - Kokta, Jan, 1957-
Obdoba našeho příspěvku na bydlení se ve Spolkové republice Německo označuje jako "Wohngeld", doslova tedy jako peníze na bydlení. Více než třicet let pomáhá jak obyvatelům nájemních bytů, tak obyvatelům bytů v osobním vlastnictví, snižovat náklady na bydlení. Tato forma pomoci je financována z padesáti procent z prostředků státu a z padesáti procent z prostředků příslušné spolkové země. V průměru se příspěvek podílí na úhradě nájemného z pětadvaceti procent.