Přímé zahraniční investice : více přínosů než rizik - Bautzová, Libuše, 1957- (2000)
Podle předběžných odhadů přišly v loňském roce do ČR téměř 4 miliardy USD v podobě přímých zahraničních investic, což představuje rekordní číslo v historii ČR. Tento objem sice nestačí na to, aby způsobil zázrak v podobě desetiprocentního růstu HDP, ale k příznivějším ekonomickým výsledkům rozhodně přispívá.
Keywords: ekonomický růst; finanční investování; průmysl; zahraniční přímé investice; velkoobchod; economic development; financial investments; industries; foreign direct investments; wholesale trade; Česko; Czechia