Přímé zahraniční investice : představy, přání, iluze - Dostálová, Ivana, 1951-
Od počátku transformace se většina tranzitivních zemí ucházela o přízeň zahraničních investorů, od nichž často očekávala vyřešení všech svých ekonomických neduhů. Ani po deseti letech však tyto země nedosáhly zdaleka takový objem investic jako vyspělé státy. Podrobnější informace si přečtěte v článku I. Dostálové.