Přímé zahraniční investice : do podniku, nebo na zelenou louku? - Bautzová, Libuše, 1957- (2000)
Jsou pro země s transformující se ekonomikou více přínosné akvizice, k nimž dochází v rámci privatizace, nebo by se měly více podporovat investice na zelené louce? Tímto problémem ve vztahu k České republice se zabývá ve svém příspěvku L. Bautzová, šéfreportérka týdeníku Ekonom.
Keywords: finanční investování; privatizace; zahraniční přímé investice; ekonomická transformace; financial investments; privatization; foreign direct investments; economic transformation; Česko