Převod a uplatnění zajišťovací směnky - Chalupa, Radim (1999)
Jedním z typických rysů směnečné pohledávky je existenční a obsahová nezávislost této pohledávky na jiných právních vztazích. Zajišťovacím právním vztahům je naopak vlastní jejich závislost na zajištěném právním vztahu. V zajišťovací směnce se nepříliš slučitelné rysy střetávají a činí z ní poměrně specifický zajišťovací instrument s ne zcela jednoduchým právním režimem. Následující článek je věnován právě této problematice.
Keywords: směnky; směnečné právo; pohledávky; bills of exchange; law of exchange; receivables