Přerozdělování příjmů daněmi a dávkami v ČR : jeho proměny a reflexe po roce 1989 - Večerník, Jiří, 1941-
Principy daní a daňové politiky mohou být jednoznačné pouze v daňové teorii. Ve skutečnosti je tato sféra politicky velmi kontroverzní. Přesto však - přes veškerá omezení datové báze - může zde předkládaná empirická analýza přispět svými poznatky, a to zejména o faktorech distribuce a redistribuce příjmů a dávek (tvořích příjmy domácností).