Přelomový rok reformy veřejné správy ve školství - Schimperková, Zuzana
Rok 2001 byl z pohledu reformy veřejné správy ve školství rokem velmi významným. Byl zahájen proces přechodu "státních" škol a školských zařízení do krajské působnosti, došlo k zániku školských úřadů, byl nastartován nový model financování regionálního školství. Hodnotící článek z pera autorky, vedoucí samostatného oddělení pro reformu veřejné správy Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.