Průmyslová práva a duševní vlastnictví : licence a franšízing - Vandělíková, Jana; Smejkal, Vladimír, 1955- (2000)
Licenční smlouvou je poskytováno právo k využívání předmětu vynálezu, užitného nebo průmyslového vzoru, nebo ochranné známce. Specifickou formou licence je poskytnutí nechráněných, ale utajených výrobních a jiných poznatků - tj. know-how. Jedna licenční smlouva může kombinovat všechny druhy licenčních předmětů. Autoři se podrobně zabývají výkladem této problematiky.
Keywords: duševní vlastnictví; know-how; licenční smlouvy; franchising; intellectual property; know-how; license agreements; franchising