Průmyslová práva a duševní vlastnictví : licence a franšízing - Vandělíková, Jana
Licenční smlouvou je poskytováno právo k využívání předmětu vynálezu, užitného nebo průmyslového vzoru, nebo ochranné známce. Specifickou formou licence je poskytnutí nechráněných, ale utajených výrobních a jiných poznatků - tj. know-how. Jedna licenční smlouva může kombinovat všechny druhy licenčních předmětů. Autoři se podrobně zabývají výkladem této problematiky.