Provozování živnosti v provozovně - Horzinková, Eva, 1951-
Pojem "provozovna" není přesně definován v žádném právním předpise. Užívá jej pouze okrajově stavební zákon (zák. č. 50/1976 Sb., ve znění pozdějších předpisů), aniž přesně určuje, co je pod tímto názvem myšleno. Obecně je třeba vycházet z ustanovení § 85 odst. 1 stavebního zákona, podle nějž lze stavbu užívat jen k účelu určenému v kolaudačním rozhodnutí, popřípadě ve stavebním povolení. O živnostenském podnikání a poslední novele zákona o živnostenském podnikání je tento příspěvek.