Proč topmanažeři selhávají : (poučení z kauzy Compaq) - Charan, Ram, 1939-; Colvin, G. (1999)
Správní rada nedávno odvolala z funkce CEO firmy Compaq Eckharda Pfeiffera. Zdá se, že tato akce je nyní součástí formujícího se trendu. V řadě dalších korporací došlo v poslední době k něčemu podobnému: topmanažeři ve funkci CEO byli vyměněni ještě dříve, než se korporace dostala do velkých problémů. Přitom jen vzácně bývá příčinou jejich odvolání nedostatek schopností, špatná strategie nebo jiné zásadní selhání v řízení. Autoři se v článku snaží objasnit pravé příčiny selhání CEO.
Keywords: rozhodování; management; manažeři; decision making; management; executives