Problémy standardizovaného testování : omezit či rozšířit? - Rýdl, Karel, 1952-
Otázky související s velmi rozšířeným způsobem hodnocení ve Spojených státech - všudypřítomnými testy. Standardizované testy provázejí nejen žáky a studenty ve všech školách, ale užívají se i k hodnocení znalostí a dovedností lidí, jejich kvalifikace v průmyslu, státní správě, všude. Testování, jako vše, má své klady, ale také nepřehlédnutelné nedostatky a zápory.