Problémy a perspektivy přípravy na členství v Evropské unii - Volný, Jan; Kohout, Alexej, 1921-2002; Palivec, Jiří (1999)
Váhavost, se kterou přistupují čeští občané ke vstupu do EU, se dá vysvětlit jen malou informovaností o tom, jaké pozitivní perspektivy nás v EU očekávají. Hlavní součást přípravy na existenci v EU je sladění našeho právního řádu s právním řádem EU. Není možné, aby Česká republika tvořila enklávu s jiným právním řádem než v ostatních zemích EU. Důležitou úlohu v informování o otázkách integrace ČR do EU jsou účelově orientované a specializované systémy typu ISAP (Informační systém pro aproximaci práva).
Keywords: Evropská unie; harmonizace práva; informační systémy; právní informatika; Česko