Problematika teoreticko-metodologických východisek institucionalismu - Varadzin, František, 1952-
Cílem tohoto příspěvku není výklad jednotlivých tezí institucionalismu ani diskuse o pojetí ekonomických procesů. Hlavním jeho smyslem je ukázat na souvislosti, které vyplývají z obecně myšlenkových procesů, neboť tyto jsou jedním z hlavních momentů ovlivňujících vývoj ekonomické teorie, byť ne jediným. Přečtěte si o institucionalismu z tohoto úhlu vědeckého pohledu.