Problematika spamu a spammingu - Matejka, Ján, 1976-
Prostředků proti spamu je (už dnes) celá řada. Lze využít různé právní normy, od zákona na ochranu osobních údajů, přes obchodní zákoník a občanský zákoník, telekomunikační zákon, trestní zákon až po zákon o regulaci reklamy. V některých otázkách však problematika spamu zůstává stále otevřena.