Principy dobré správy a zákon o veřejném ochránci práv - Polián, Milan, 1928-2006
Veřejná správa musí jako dobrá správa respektovat princip ústavnosti, legitimity a legality. Na základě zákona č. 349/1999 Sb., o veřejném ochránci práv, v ČR začíná působit ombudsman a o něm a o "dobré" státní správě je tento článek.