Princip subsidiarity a proporcionality v tvorbě komunitárního práva - Běhan, Petr
Autor detailně zkoumá principy (zásady) subsidiarity a proporcionality v tvorbě práva v Evropských společenstvích. Dospívá ke konstatování, že praktické uplatňování uvedených principů sehrává podstatnou roli v procesu utváření komunitární legislativy a též při řešení problémů vznikajících v souvislosti s harmonizací národních právních řádů.