Pravomoci starosty v obci bez rady - Zwyrtek Hamplová, Jana, 1965-
Starosta obce nemá příliš samostatných pravomocí. Výjimkou je případ, kdy se v obci nevolí rada. Pak starosta - na jednu výjimku - přebírá její pravomoci. Co tedy starosta v obci bez rady opravdu může, a co nikoliv? To shrnuje autorka v tomto svém článku.