Právo zástavní, podzástavní a zadržovací - Kasal, Jiří
Zajišťovací instituty a s nimi i zástavní a zadržovací právo jsou a budou nedílnou součástí tržních vztahů, neboť obava jak z ekonomického neúspěchu a následné platební neschopnosti dlužníka, tak i z případného zlého úmyslu zřejmě nikdy nezmizí ze světa obchodních a občanskoprávních vztahů. O právu zástavním a podzástavním a o zadržovacím právu v této stati píše J. Kasal.