Právo na informace i na jejich ochranu - Maštalka, Jiří (1999)
V současné době se reálné předměty, osoby nebo události stále častěji nechávají zastoupit informací. To však s sebou přináší také řadu možností a rizik zneužití. Z tohoto důvodu v celém světě vzrůstá význam právní regulace nakládání s informacemi. Tuto regulaci však zásadně nelze podřídit tradičním právním institutům.
Keywords: právo na informace; informační bezpečnost; freedom of information; information security