Právní předpisy obce po 1. lednu 2003 - Břeň, Jan
Podle Ústavy České republiky mohou obce vydávat dva druhy právních předpisů, a to "obecně závazné vyhlášky" (vydávané v samostatné působnosti) a dále tzv. právní předpisy ve smyslu čl. 79 odst. 3 Ústavy, které se podle zákona o obcích označují jako "nařízení obce". Podrobný výklad o těchto předpisech a příslušnou právní úpravu přináší tento materiál.