Právní pojem investice v mezinárodním hospodářském styku - Ondrůšek, Petr
Autor se snaží o zachycení celé šířky mezinárodněprávního vymezení pojmu investice, resp. mezinárodní investice, přičemž analyzuje jak bilaterální, tak multilaterální smlouvy týkající se investic. Výklad o hledání a definování pojmu investice rozšiřuje o informace o Mnohostranné dohodě o investicích z dnešní doby, kdy práce na této dohodě dospěly do stádia předběžného textu dohody mezi vyspělými státy světového společenství. Ukazuje se, že v oblasti problematiky mezinárodních investic je patrný náskok ekonomické reality před zaostávající právní regulací.