Právní aspekty doménových jmen : (problémy z praxe a jejich řešení) - Frimmel, Martin, 1974-
Autor se pouští do podrobného mapování problematiky právní ochrany a rozboru právní povahy tzv. doménových jmen na internetu. Jde o problematiku novou, v české právnické literatuře zatím velmi málo zpracovanou. Navíc je specifická i tím, že internet nemá žádnou vedoucí správu pro celou síť, ale přesto musejí být některé určité úkoly plněny centrálně. K nejdůležitějším úkolům vyžadujícím celosvětovou koordinaci patří správa IP-adres a doménových jmen nejvyššího a druhého stupně, kde je dosud příslušná organizace Internet Assignated Numbers Authority (IANA).