Práva duševního vlastnictví : ochrana průmyslových vzorů v EU - Špindler, Karel (1999)
Cílem směrnice "O právní ochraně vzorů" (průmyslových), přijaté dne 13. října 1998 Evropským parlamentem a Radou, je harmonizovat právní ochranu vzorů na území Evropské unie. Měl by tak být usnadněn volný pohyb zboží a rozvoj volné konkurence. Rovněž pro ČR vzniká povinnost provést srovnání současné právní ochrany průmyslových vzorů s uvedenou směrnicí a směrnici zavést do našeho právního systému nejpozději k okamžiku vstupu ČR do EU.
Keywords: právo duševního vlastnictví -- země Evropské unie; ochrana průmyslového vlastnictví -- země Evropské unie; harmonizace práva -- země Evropské unie; intellectual property law -- European Union countries; industrial property protection -- European Union countries; harmonization of laws -- European Union countries