Práva duševního vlastnictví : ochrana průmyslových vzorů v EU - Špindler, Karel
Cílem směrnice "O právní ochraně vzorů" (průmyslových), přijaté dne 13. října 1998 Evropským parlamentem a Radou, je harmonizovat právní ochranu vzorů na území Evropské unie. Měl by tak být usnadněn volný pohyb zboží a rozvoj volné konkurence. Rovněž pro ČR vzniká povinnost provést srovnání současné právní ochrany průmyslových vzorů s uvedenou směrnicí a směrnici zavést do našeho právního systému nejpozději k okamžiku vstupu ČR do EU.