Postavení veřejné správy v systému řízení společnosti - Kovář, Jiří, 1939-2022
Každá moderní demokratická společnost má vytvořen svůj vlastní systém řízení, i když základní principy a způsoby řízení jsou si velmi podobné. Veřejná správa je jen jednou rovinou v níž se odehrává řízení společnosti, jejím hlavním rysem je to, že je produktem a základním nástrojem státu. Je přísně organizovaná a její činnost je zaštítěna represívními složkami státu. O postavení veřejné správy v systému řízení společnosti píše ve své stati J. Kovář.