Postavení, působnost a organizace okresních úřadů. - Plíšek, Martin
Postavení okresních úřadů vymezuje a jejich úkoly určuje zákon č. 425/1990 Sb. V rámci reformy veřejné správy byl přijat nový zákon o okresních úřadech, vyhlášený ve Sbírce zákonů pod číslem 147/2000 Sb. V tomto příspěvku autor přibližuje obsah novely upravující právě postavení a organizaci okresních úřadů.