Poskytování informací z katastru nemovitostí - Bumba, Jan, 1941-
Autor se podrobně zabývá poskytováním informací z katastru nemovitostí. Uvádí, že katastr je v zásadě veřejný (omezení jeho veřejnosti je možné jen z důvodů chráněných zájmů státu stanovených zákonem) a uvádí strukturu katastru (katastrální operáty, geometrické plány). Dále autor rozebírá různé varianty možných informací z katastru: mohou to být ústní informace a nahlížení do operátu, výstupy ve formě veřejných listin, výstupy, které nejsou veřejnými listinami, výstupy pro vyhotovitele zeměměřických činností a tzv. hromadné výstupy.