Poolové pojištění osob - Trojan, Filip
Poolové pojištění osob není příliš rozšířenou problematikou. V rámci poolového pojištění je známé spíše poolové pojištění neživotní, v České republice především pojištění cestovních kanceláří proti úpadku. Princip poolového pojištění osob ovšem není, na rozdíl od poolového pojištění neživotního, založen na rozdělení velkého rizika mezi více pojišťoven, ale přichází s myšlenkou snížení nákladů klienta a zároveň snížení rizika pojistitele. V tomto článku se seznámíte s podrobnostmi uvedeného druhu pojistného poolu.