Politická filozofie, právo a procesy transformace. - Krejčí, Oskar, 1948-
Transformace postsocialistických zemí je od počátku srostlá s liberalizací společnosti a s ideou demokracie. Je zde však jeden důležitý problém: liberální představy o společnosti, které tvoří páteř ekonomických a sociálních reforem, nejsou s ideou demokracie zcela totožné. Problém šířeji rozvádí autor ve své stati.