Pojištění počítačové kriminality - Škorpil, Michael P.
Autor rozebírá velmi zajímavé a aktuální téma - pojištění počítačové kriminality. Historie tohoto pojištění u nás sahá do 80. let minulého (20.) století, kdy byla vystavena první pojistná smlouva, kryjící toto riziko (1982). Zabývá se zde: pojištěním počítačových systémů, pojištěním pojištěného jako obslužné agentury, pojištěním elektronické počítačové instrukce, pojištěním přenosu elektronických dat, pojištěním škod způsobených počítačovými viry, pojištěním odeslané elektronické zprávy i pojištěním elektronických cenných papírů nebo zfalšovaných faxových zpráv.