Podniková ekonomika. (14), Oceňování podniku - Kislingerová, Eva, 1950- (2000)
Pro oceňování podniku lze použít různé metody, resp. modely, například metody pracující na bázi reprodukčních nákladů (často označované metody substanční), dále metody výnosové či metody relativního oceňování. K metodám, které jsou nejčastěji využívané v praxi, patří metody výnosové. Obvykle jsou označovány jako metody DCF (discounted cash flow - diskontovaný peněžní tok).
Keywords: podnikový management; matematické metody; model CAPM; model DCF; oceňování podniků; oceňování majetku; industrial management; mathematical methods; valuation; valuation of business enterprises