Podniková ekonomika. - Kislingerová, Eva, 1950-
Pro oceňování podniku lze použít různé metody, resp. modely, například metody pracující na bázi reprodukčních nákladů (často označované metody substanční), dále metody výnosové či metody relativního oceňování. K metodám, které jsou nejčastěji využívané v praxi, patří metody výnosové. Obvykle jsou označovány jako metody DCF (discounted cash flow - diskontovaný peněžní tok).