Podniková ekonomika. - Kislingerová, Eva, 1950-
V globální ekonomice investoři vyhledávají ta průmyslová odvětví a podniky, v nichž kapitál bude co nejefektivněji zhodnocen - k tomu účelu využívají ukazatel ekonomické přidané hodnoty EVA (Economic Value Added). Podnik je úspěšný jen tehdy, dosahuje-li vyšší výnosnosti investovaného kapitálu, než činily náklady spojené s jeho užitím v podniku.