Podniková ekonomika. - Neumaierová, Inka, 1960-
Smyslem organizování je tvorba pravidel chování, resp. delegace pravomocí pro efektivní součinnost zaměstnanců podniku. Především na oboru podnikání, velikosti a stáří podniku záleží, která z organizačních forem bude pro podnik výhodná. Praxe i teorie rozeznává celou řadu organizačních forem. Autorka přináší jejich stručnou charakteristiku včetně pružných organizačních forem.