Podniková ekonomika. - Synek, Miloslav, 1935-2022
Musí vrcholoví manažeři (ředitelé) striktně sledovat jen zájmy svých akcionářů, nebo jsou zodpovědni i za blaho a prospěch svých zaměstnanců, zákazníků či obce, ve které podnikají, apod.? Tuto odpovědnost lze považovat za věc etiky, současně je však i odpovědností sociální. Ta však většinou vyžaduje vynaložení zvýšených nákladů. Je otázkou, zda podnik v konkurenci jiných je ochoten je vynaložit. O tom je dnešní část příspěvku autora zabývající se podnikovou ekonomikou.