Podniková ekonomika. - Synek, Miloslav, 1935-2022
Primární cíl (cílovou funkci) v podniku odvozuje tzv. teorie firmy. Ta ve své původní verzi za primární cíl firmy považovala maximalizaci zisku, a to v krátkodobém pohledu, tj. bez časové dimenze a bez vlivu rizika.