Podniková ekonomika. - Synek, Miloslav, 1935-2022
K hospodářské činnosti, jejíž hlavní formou je výroba v nejširším pojetí, jsou zapotřebí výrobní faktory. V podnikové ekonomice se obvykle uvádějí tyto čtyři výrobní faktory: řídicí (dispozitivní) práce, výkonná práce, hmotný investiční majetek a materiál. Autor předkládá čtenáři první ze série článků o podnikové ekonomice.