Počítačová kriminalita : Internet - Mates, Pavel, 1947-
Počítače se postupem času změnily z matematických strojů v mnohaúčelově použitelná zařízení, která navzájem komunikují prostřednictvím sítí. Staly se tak ovšem současně spolu se svými programy a daty v nich uloženými jednak cílem delikvence, ale současně i prostředkem k jejímu páchání. V literatuře se objevil nový pojem - počítačová kriminalita. Nové rozměry jí pak dal Internet.