Platy učitelů : klikaté cesty školských rozpočtů - Kunštek, Martin
Veřejné rozpočty se po správní reformě vymkly kontrole. Důsledky pocítili jako první učitelé, ke kterým nedorazily peníze na zvýšení platů. Nyní zkoumají, proti komu se bouřit. Jedno je jisté: při optimalizaci sítě škol, by se snížily náklady na provoz často poloprázdných škol (cca 500 škol v rámci celé ČR) a platy učitelů by mohly vzrůst výrazněji.