Platební karty : proužek je mrtev, ať žije čip - Kříž, Milan
Od počátku devadesátých let došlo v České republice k rychlému rozvoji bezhotovostního placení. O tento dynamický růst se zasloužily platební karty, kterým ale dnes pomalu zvoní hrana. Nesou totiž na rubové straně magnetický proužek, který již patří minulosti. Výhody čipové karty jsou víc než zřejmé. Více se dočtete v článku M. Kříže.