Perspektivy vývoje obyvatelstva České republiky do roku 2020 podle velikostních skupin - Anderle, Alois, 1933-
Nepříznivý populační vývoj obyvatelstva ČR, jehož počátek klademe do přelomu 70. a 80. let, nabírá novou dramatickou fázi od r. 1994. Jak se bude vyvíjet dále reprodukce obyvatelstva ČR, jeho územní rozmístění a věkové složení? Tomu se věnuje A. Andrle ve své stati.