Pacienti na kousky - Kazdová, Alena (2000)
Každý občas potřebuje doktora. Český občan podle dostupných statistik zhruba třikrát častěji než Němec či Brit. Má naše populace křehčí zdraví než ta západoevropská, nebo je tento nepoměr v něčem jiném? O českém zdravotnictví, potřebě jeho systémové reformy a srovnání s vyspělou Evropou je tento příspěvek.
Keywords: reforma zdravotnictví; zdravotní stav obyvatelstva; nemocnost; health care reform; population health status; morbidity