Outplacement : jak říci sbohem propuštěným - -LUC- (2002)
Některé firmy dnes již nabízejí propouštěným lidem programy, které pomáhají v orientaci na trhu práce. Začalo to v USA po 2. světové válce, kdy ministerstvo obrany USA najalo první konzultanty, aby pomáhali válečným veteránům při návratu do civilního života. Této speciální poradenské činnosti začali říkat outplacement. A jek to vypadá v "českém provedení"? To si přečtěte v tomto článku.
Keywords: outplacement; propouštění zaměstnanců; politika zaměstnanosti; rekvalifikace; outplacement services; dismissal of employees; manpower policy; occupational retraining