Opce a deriváty - Šťastný, Zdeněk
S problematikou derivátů se setkává stále více subjektů, ovšem v oblasti daní a účetnictví to u nás donedávna byly pojmy poněkud cizí. V tomto článku uvádějí autoři vybrané pasáže ze své publikace "Daň z příjmů a podvojné účetnictví 2003", která vyšla koncem roku2002 u Komory daňových poradců ČR. Dozvíte se o opčních operacích, účtování opcí, o účetních i daňových aspektech derivátů i o odpovídající právní úpravě.