Ombudsman se nesmí bát : ve Švédsku si může stěžovat král i osoba bez občanství státu - Eklundh, Claes; Knot, Jaroslav; Roušová, Helena; Bína, Pavel (2001)
Úřad švédského Parlamentního ombudsmana působí jako kolektivní orgán složený ze čtyř ombudsmanů, z nichž každý má na starosti jednu oblast veřejné správy. Claes Eklundh zde momentálně zastává funkci "šéfombudsmana". A co nejčastěji řeší? Přečtěte si tento článek a dozvíte se to.
Keywords: veřejný ochránce práv -- Švédsko; ombudsman -- Sweden