Odpovědnost obcí a krajů za škodu způsobenou při výkonu veřejné moci rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem - Frumarová, Kateřina, 1976-
Obce a kraje nesou odpovědnost za škodu způsobenou rozhodnutím při výkonu veřejné moci nebo při nesprávném úředním postupu, ovšem pouze při výkonu samostatné působnosti. Pokud obec nebo kraj způsobí škodu při výkonu státní správy, tedy v rámci tzv. přenesené působnosti, je odpovědným subjektem stát. Více se dozvíte z tohoto článku JUDr. K. Frumanové z Právnické fakulty UP v Olomouci.