Odměňování zaměstnanců cennými papíry : odměna třikrát zdaněná - Trezziová, Dana, 1961-
Novela zákona o daních z příjmů platná od 1. ledna 2001 přinesla velmi podstatnou změnu v daňovém ošetření opcí na nákup cenných papírů či cenných papírů poskytovaných za cenu nižší než obvyklou, jejichž prostřednictvím jsou odměňováni zaměstnanci. Její ustanovení vyvolala nejasnosti zejména ve způsobu ocenění zdanitelného příjmu. K uvedenému problému se vyslovuje autorka tohoto příspěvku.