Očekávání zcela nového právního rámce pojištění a pojišťovnictví - Škopová, Věra
Změny v právní úpravě pojištění a pojišťovnictví, se kterými se pojišťovny v nejbližší době budou muset vyrovnat, zatím nemají v novodobé historii obdobu, jsou vpravdě revoluční. Před jejich výčtem autorka stručně upozorňuje na některé opomíjené aspekty činnosti pojišťoven, jejichž podcenění by právě v této době mohlo přinést velice závažné důsledky. Pojistné produkty jsou především právním vztahem (závazkovým) a zde především (ne v ekonomické stránce) leží uvažované změny.