Ochrana průmyslových vzorů : zákon o průmyslových vzorech je samostatným zákonem - Vandělíková, Jana (2001)
Autorka se zabývá novou právní úpravou problematiky ochrany průmyslových vzorů. Do 1.10.2000 byla ochrana průmyslových vzorů jako výsledků tvůrčí činnosti náležejících do tzv. nehmotných práv upravena zákonem č. 527/1990 Sb., o vynálezech, průmyslových vzorech a zlepšovacích návrzích, byť vynálezy a průmyslové vzory spolu nikterak nesouvisejí. Nová úprava je dána zákonem č. 207/2000 Sb., o průmyslových vzorech.
Keywords: průmyslové vzory; ochrana průmyslového vlastnictví; industrial patents; industrial property protection; Česko; Czechia